Praktični saveti

Aerodrom parking i avionska karta – top kombinacija

Odabir destinacije, aerodrom parking-a i avionska karta, sve su to stvari na koje moramo dobro obratiti pažnju. Odlazak na putovanje svakome od nas predstavlja promenu i zadovoljstvo, ali sama organizacija je često priličan stres za svakog pojedinca. Nakon odabira destinacije, bilo da je reč o letovanju, zimovanju, poslovnom putu ili nešto drugo, na red nam dolaze ostali detalji samog puta. Za početak: Čime putovati? Avionom, automobilom, vozom? Gde ostaviti automobil, na koji aerodrom parking? Opcije su razne, ali odlučujući faktori u datom  momentu su pre svega vaš budžet, udaljenost destinacije i količina prtljaga. Takođe, ovde ne treba zanemariti i lične preferencije.

Avion – odabrati najbliži parking

Ukoliko je vaš izbor avion, odluku o tome treba da donesemo ranije. Karte za ovaj prevoz se mogu naći po povoljnijim cenama ukoliko ih ranije rezervišemo. Ako uporedimo putovanje avionom sa drumskim prevozom, on je neuporedivo brži i komforniji. Ovo je idealna opcija ukoliko putujeta na neke udaljene destinacije gde bi vam drugim prevoznim sredstvima trebalo mnogo više vremena da stignete. Takođe, velika prednost putovanja avionom jeste i sama pogodnost aerodroma. Ukoliko dolazite na Aerodrom Nikola Tesla svojim automobilom jedino o čemu morate da razmislite jeste gde ćete isti parkirati. Danas imate niz obezbeđenih privatnih parkinga, a najbliži aerodromu je R parking koji se nalazi na samo minut od glavnog terminala. Toliko da čak ,, ukoliko ne želite ne morate da idete njihovim vozilom jer možete da prošetate do ulaza. Na samom aerodromu, pre ulaza dobićete sve što vam je neophodno, od mesta za sedenje, restorana i brojnih sadržaja kojima  možete da ispunite vreme do ukrcavanja u avion.

Aerodrom parking – bezbedno mesto

Kada ostavljate svoj auto na aerodrom perkingu važno je da je isti dobro obezbeđen i da garantuje sigurnost vašeg četverotočkaša dok niste tu. Lokacija parkinga je takođe veoma važna, zbog samog planiranja odlaska na put ali i povratka. Dobro je da bude veoma blizu terminala kako ne bi gubili dodatno vreme u transportu. Idealno je da do aerodrom parking možete da dođete i peške. Na aerodrome parking obavezno uzmite garantni list i potvrdu da je taj aerodrome parking odgovoran za vaš auto dok niste tu.

Prevoz avionom je idealan i zbog pouzdanosti. Zbog velikog broja putnika, i broja samih destinacija na koja voze ljude, posada aviona  uredno održava letove po rasporedu. Naravno, dešavaju se povremena kašnjenja, otkazivanja, ali u najvećem broju slučajeva polazak vašeg leta je tačan. Kada putujete avionom morate da ispoštujete niz pravila pre ukrcavanja. Počevši od čekiranja karte, provere i ostavljanja prtljaga pa do bezbednosnih provera pre samog ulaska u avion. Što se bezbednosnih mera tiče, prilikom samog putovanja avionom bilo bi dobro da imate što manje metala na sebi. U suprotnom, sve metalne predmeta i stvari, treba da odložite na pokretnu traku kako bi se dodatno proverile. Morate da prođete kroz detektorsku barijeru bez upozoravajućeg signala.

Brzina – najveća prednost aviona

Svakako najveća predost putovanja avionom je brzina. Na najudaljenije destinacije možete da stignete za jedan dan. Na bliža mesta i za par sati, pa i za sat. Takođe, kada poredimo različite tipove prevoza , izuzev broda, avion jedini leti iznad vode. Tako da ako ste u žurbi, nemate vreme potrebno za drugu vrstu prevoza, avion je za vas najbolje rešenje.

Povratak sa putovanja

Nakon putovanja, povratak kući avionom je ujedno najkomfornija opcija jer se ne umorite od puta. Pre samog sletanja trebate da se javite operateru aerodrom parkinga gde ste ostavili auto kako bi vas vozač sačekao. On će preuzeti vaš prtljag i odvesti vas da preuzmete auto. Ili možete jednostavno protegnuti noge i prošetati do parking mesta sami. U svakom momentu na aerodrom parkingu nalaze se vozači i čuvari koji su vam na raspolaganju 24 sata.