Praktični saveti

Najveće prednosti parkiranja vozila na parkingu pored aerodroma

Cekaonica na aerodromu

Bilo da idete negde na vikend, u posetu rođacima, ili se pripremate za poslovni put u inostranstvo, putovanje avionom može biti stresno iskustvo. Uz bezbroj stvari koje treba organizovati i isplanirati, jedan od ključnih aspekata je i osiguranje bezbednosti vašeg vozila. Upravo zbog toga, u ovom tekstu bavićemo se najvećim prednostima parkiranja vozila na parkingu pored aerodroma.

Jer, iako je veoma važno da povedete računa o putnim dokumentima, novcu, i prtljagu, i ono što ostavljate za sobom je podjednako važno. Umesto da molite nekoga da vas odveze do aerodroma, ili da zovete taksi budite racionalni. Mnogo je jednostavnije da se do aerodroma odvezete svojim automobilom. Onda kada vam to najviše odgovara.

Postoji više izvodljivih opcija za dugotrajno parkiranje na aerodromu, koje obezbeđuju vaše vozilo dok ste na putu. Bez obzira da li nameravate da koristite dugoročni parking, taksi uslugu ili pomoć prijatelja, parking pored aerodroma je odlična opcija. Pa hajde da sada malo podrobnije istražimo koje su to najveće prednosti parkiranja vozila na parkingu pored aerodroma.

#1. Možete da putujete do aerodroma i nazad – svojom brzinom, i onda kada vam najviše odgovara

Aerodrom znak na putu

Kada imate svoj automobil na raspolaganju, nećete morati da brinete o angažovanju bilo koga drugog, pa bio to neki član porodice, prijatelj ili taksista. Tokom saobraćajnog špica, možda nećete moći ni da pronađete taksi, jer su najčešće svi zauzeti.

Obično je i većina puteva koji vode ka aerodromu, zakrčena saobraćajem. Iz tog razloga, možda ćete morati da rezervišete taksi najmanje nekoliko sati ranije (a možda i ceo dan unapred). Tako ćete biti sigurni da stižete na vreme na avion. A taksisti će, takođe, verovatno koristiti standardne rute, umesto da pronalaze brže, alternativne puteve.

Ipak, ako imate sopstveni automobil, možete otići u svoje vreme, i koristiti GPS navigaciju da vas vodi kroz saobraćajne gužve. U stvari, ako koristite uslugu onlajn rezervacije, da rezervišete svoje parking mesto, imate više mogućnosti da uporedite cene. Samim tim i da odaberete najpovoljniju ponudu za sebe. Pa ako je već tako, birajte parking koji je najbliži aerodromu, da biste i po povratku brzo i lako došli do svog automobila.

#2. Ušteda na troškovima

Verovatno to već znate, ali nije zgoreg ponoviti, plaćanje vožnje do aerodroma i nazad, može biti veoma skupo. Posebno tokom saobraćajnog špica. Umesto da plaćate preskupu vožnju, možete jednostavno da koristite svoj automobil. Sve dok imate goriva za putovanje, možete da putujete sopstvenom brzinom, bez brige o redu vožnje autobusa do aerodroma, ili o rezervaciji taksija na vreme.

Cene parkiranja na parkiralištima pored aerodroma su manje-više slične, što znači da što duže tamo ostavljate svoje vozilo, cena po danu sve više pada. A upravo zbog toga što su cene slične, birajte parking koji je najbliži aerodromu, i koji daje najbolje uslove.

#3. Rezervacija parkinga na aerodromu je zaista jednostavna

R Parking

Rezervaciju možete izvršiti na nekoliko načina. Preko interneta, sa svega nekoliko klikova, zatim pozivom na broj telefona, ili slanjem poruke na Viber, E-mail ili SMS, šta god vam je najlakše. Možete ga rezervisati nekoliko sati pre leta, ali i ranije.

Odmah ćete dobiti i potvrdu o rezervaciji, kao i smernice sa linkom ka lokaciji parkinga i video uputstvom, da lakše pronađete mesto koje ste rezervisali. I umesto da brinete šta će biti sa vašim autom dok niste kod kuće, naročito ako nemate garažu, sada ćete znati tačno mesto gde on se nalazi sve vreme dok ste na putu.

#4. I ono najvažnije, bićete apsolutno mirni po pitanju sigurnosti vašeg prijatelja na četiri točka

Upravo tako, a vaš mir – nema cenu. Automobil koji posedujete je jedna od najskupljih investicija u vašem životu, i zato je i važno ostaviti ga u sigurnim rukama dok vi istražujete svet, ili potpisujete poslovne ugovore u inostranstvu. Pošto je parking pored aerodroma ograđen, zatvoren, osiguran, dobro osvetljen i pokriven video nadzorom 24 sata dnevno i sedam dana u nedelji.

Ono što, takođe, neki od parkinga omogućavaju svojim korisnicima je da u svakom momentu mogu da zatraže fotografiju svog automobila u realnom vremenu, tako da uvek možete da proverite da li je sa vašim ljubimcem sve u redu. A jeste, ne brinite.

Zato poštedite sebe napornih (i često neuspešnih) organizacija vožnje do aerodroma i dovezite se sami. Ne samo da ćete uštedeti novac za taksi i vreme, već ćete uživati u osećaju mira i spokojstva, jer će vaše vozilo biti u najboljim rukama. Posebno ako nemate sopstvenu garažu, u kojoj na sigurnom možete da ostavite automobil, jer definitivno nema boljeg rešenja od parkinga pored aerodroma koji se dobro čuva. Uz sve to, nema rizika od kašnjenja, stižete na avion na vreme.

I na kraju…

Avion sletanje

Dakle, ostavljanje automobila na parkingu pored aerodroma je definitivno najkomforniji način da putujete tamo i nazad. Ovo je posebno važno ukoliko na putovanje idete porodično, ili sa više prtljaga. Upravo zbog toga, važno je i da parking koji odaberete bude najbliži aerodromu, jer “vreme je novac”. Zato birajte najbolje, birajte najbliže, birajte najpovoljnije.

A kako inače putujete do aerodroma? Taksijem, uz “pomoć prijatelja”, ili se vozite sami? Podelite to sa nama u komentarima.

Related Posts