Praktični saveti

Aerodrom parking – kako odabrati najbolji i najbliži parking?

Aerodrom parking - R Parking

Pripema za svako putovanje je uzbudljivo, ali stizanje do aerodroma i pronalaženje aerodrom parking-a često dodaje sloj stresa i anksioznosti.

Postavljamo uvek niz pitanja:

Da li krenuti svojim kolima i gde parkirati na aerodromu Beograd?

Zamoliti prijatelja za uslugu prevoza do i sa aerodroma ili možda ipak otići taksijem?

Gde ostaviti auto dok smo na putu?

Kako stići od parkinga na aerodromu do terminala?

Dugoročno parkiranje na aerodrom parkingu nikada nije sigurna opcija, jer ne znate da li će biti dovoljno mesta, a i cena za više dana je zaista ozbiljna stavka za budžet, naročito od kako se povećala cena krajem avgusta. Najbolje rešenje koje je zgodno i sigurno svakako je privatni aerodrom parking koji će vaše putovanje učiniti lakšim i komfornijim. U ovom članku ćemo istražiti prednosti privatnog parking aerodroma, naglašavajući dodatne mere bezbednosti i sigurnosti koje se nude, kao i pogodnost rezervisanja parking prostora preko sajta kompanije.

Šta je privatni aerodrom parking?

Privatni aerodrom parking obezbeđuje nezavisna parking kompanija – R parking, koja se nalazi van aerodromskog terminala. To je uređen parking prostor predviđen isključivo za namenu parkiranja. Na R aerdrom parkingu nalazi se i objekat sa čuvarem i zaposlenim koji će primiti vaše vozilo.  Ova opcija pruža dodatnu pogodnost, osiguravajući da putnici imaju lak pristup aerodromskom terminalu, eliminišući muke u potrazi za parking mestima.

Prostor za parkiranje je uređen po propisima koje diktira sam aerodrom Nkola Tesla, odnosno crvena zona oko njega. S tim u vezi ograda oko aerodrom parkinga je do dva metra visine, a napajanje i struja na samom parkingu je isključivo od solarnih panela. Površina parkinga je 6.000 kvadratnih metara i na njega može da se smesti 250 automobila.

Prednosti privatnog aerodrom parkinga – R parkinga

Jedna od glavnih briga putnika kada parkiraju svoja vozila na aerodromima je bezbednost njihovog auta dok su odsutni. R parking razume važnost ove stavke. Privatni aerodrom parking opremlјen je najsavremenijim bezbednosnim merama, a video nadzor je jedna od najvažnijih. Niz bezbednosnih kamera drže parking pod stalnim nadzorom, što ga čini maksimalno bezbednim za vaše vozilo.

Pored video kamera, aerodrom parking – R parking ima i čuvare 24/7 h koji patroliraju i fizički obilaze auta, što dodatno potvrđuje da je vaše vozilo sigurno i dobro zaštićeno. U svakom momentu od R parkinga možete zatražiti fotografiju svog vozila u realnom vremenu. Fotografija će vam stići u najkraćem mogućem roku. Ovo je najčešće praksa, ukoliko ste otputovali, a u vašoj zemlji i mestu gde je aerodrom je bilo neko nevreme poput oluje, grada ili velike kiše. To će vas dodatno umiriti da je vaše vozilo i dalje  potpuno bezbedno na aeroderom parkigu na kom ste ga ostavili.

Pogodna rezervacija aerodrom parkinga putem veb sajta

Privatni aerodrom parking na aerodromu Nikola Tesla, omogućava laku rezervaciju preko veb stranice kompanije R parking. To znači da možete rezervisati parking prostor unapred i uštediti dragoceno vreme.

Sama rezervacija je izuzetno jednostavna:

  • U formi možete da izaberete mesto koje želite , a koje je u tom momentu slobodno i na raspolaganju. Ako se planovi promene,  svoju rezervaciju možete otkazati u bilo kom trenutku.
  • Prilikom rezervacije mesta na R parkingu potrebno je popuniti jednostavan formular na sajtu i kliknuti dugme rezerviši. Od ličnih podataka vam treba samo ime i rezime, e mail adresa i broj telefona na koji vas zaposleni iz R parkinga mogu kontaktrati.
  • Takođe, treba da unesete od kada do kada ce vam usluge parkiranja na aerodrom parkingu biti potrebna kako bi odmah na licu mesta dobili i uvid koliko novca za to treba da izdvojite. Odmah nakon toga će vas kontaktrati iz kompanije sa jasnim i preciznim uputstvom kako da dođete do aerodrom parkinga.
  • Pored web sajta mesto možete rezervisati pozivom na +381 64 123 75 00 ili +381 64 123 99 00 ili slanjem poruke na viber.
  • U uputstvu koje vam stigne, dobićete link sa preciznim snimkom kako da dođete do R parkinga.

Parking možete rezervisati i par sati pre samog leta. Radno vreme parkinga je je 24h dnevno. U svakom momentu, na aerodrom parkingu nalaze se zaposleni koji će vas dočekati.

Rezervacija, pored toga što štedi vreme, osigurava i da vas vaše mesto za parking čeka, što je veoma važno, naročito u periodima gužvi i sezonskih putovanja kada smo svi nestrpljivi i nervozni.

Najbliži aerodrom parking glavnom terminalu aeroderoma Nikola Tesla

Jedna od prednosti privatnog parkinga na aerodromu Nikola Tesla je njegova blizina. Privatna parking mesta R parkinga strateški su locirana u blizini glavnog terminala, čime se smanjuje vreme putovanja i eliminiše potreba za dugim vožnjama.

Zbog velike blizine glavnom terminalu nećete morati da krenete iz kuće pre uobičajenog, planiranog vremena, jer se R parking  nalazi na 500 metara od glavnog terminala, preko puta teretnih ulaza aerodroma.

Izbor je samo na vama, da li ćete prošetati do glavnog ulaza ili će vas odvesti neko od vozača kompanije. Kad kažemo prevoz do glavne kapije, misli se na vaš besplatan transfer do željene tačke na aerodromu.

Ukoliko se odlučite da prošetate do gavnog ulaza, za to će vam biti potrebno svega pet minuta. Privatni aerodrom parking obezbeđuje usluge sa dodatom vrednošću, kao što je pomoć za prtlјag, kako bi se putnicima sa teškim torbama dodatno olakšalo putovanje. Naš vozač će prebaciti prtljag iz vašeg automobila, u vozilo kompanije i izneti ga na gavnom terminalu. Ovo ne samo da štedi dragoceno vreme, već i smanjuje stres i osigurava vam osećaj rasterećenja pred putovanje avionom.

R parking – Isplativa opcija

Jedna od glavnih pitanja putnika je svakako cena aerodrom parkinga!

Troškovi parkiranja na većini aerodroma mogu biti visoki, posebno za dugoročno parkiranje. Međutim, privatni aerodrom parking – R parking na aerodromu Nikola Tesla nudi ekonomična rešenja. Parking cene su niže od onih koje naplaćuje aerodrom, a popusti su dostupni za dugoročno parkiranje. Treba napomenuti, da se parking naplaćuje po povratku sa putovanja, kada se uverite da je vaš auto u stanju u kakvom ste ga ostavili.

Prilikom dolaska i parkiranja auta na parking dobijate garantni list koji treba da popunite i sa kojim preuzimate auto po povatku. Garantni list na R parkingu vam je garancija da je vaše auto preuzeto od vas i smešteno na aerodrom parking. Cela procedura traje svega desetak minuta.

Samo da naglasimo da R parking nudi svojim korisnicima i dodatne benefite, pa tako obračun broja dana provedenih na parkingu vrši se kalendarski, po započetom danu, s tim što postoji tolerancija od 2h u večernjem terminu. To znači da ukoliko parkirate vozilo u 22h, naplata parkinga kreće tek sutradan. Takođe, ukoliko odvezete auto sa parkinga u 02h iza ponoći, neće se obračunati ni taj dan.

Plaćanje se obavlja na  R Parkingu, u dinarima,  gotovinom ili platnim karticama. Izdavanje faktura, gotovinskih i fiskalnih računa obavlja se takođe na parkingu. Ukoliko često putujete, sklapanje mesečnih ili godišnjih ugovora uz povlastice je moguće kako za pravna tako i za fizička lica. Takođe ukoliko radite u zgradi aerodroma ili u blizini aerodrom parkinga, pa vam je parking mesto potrebno u toku cele godine, dobijate posebne uslove i popuste.

Aerodrom parking Nikola Tesla vs R Parking

Kako je krajem avgusta završena većina radova u okviru Aerodroma Nikola Tesla, tako je otvorena tzv „Kiss & Fly“ zona. Ova zona  je namenjena veoma kratkom zadržavanju za iskrcavanje putnika. To podrazumeva zadržavanje do pet minuta koje se ne naplaćuje, a nakon toga svaki naredni minut je 100 dinara.

Na Parking P1, koji je najbliži terminalu, sat vremena parkiranja je 400 dinara.

Na Parking P2, koji se nalazi nadomak pristanišne zgrade, zadržavanje do 30 minuta košta 200 dinara, a do 60 minuta 300 dinara. Svaki naredni sat nakon prvih 60 minuta koji se zadržite košta 300 dinara.

Cena parkiranja u garaži koja je 150 metara od aerodromske zgrade do 30 minuta košta 200 dinara, a do 60 minuta 300 dinara. Pojedinačno parking mesto svaki sat nakon prvih 60 minuta iznosi 300 dinara.

Cena na parkingu koji je udaljen 300 metara od aerodromske zgrade i nalazi se preko puta Robno-carinskog magacina je 200 dinara po satu, a nakon toga plaća se dnevno jednokratno parkiranje od 1.500 dinara.

Dalje, iza aerodromskog robnog terminala, na putu prema Surčinu, nalazi se parking „Tesla“ na kojem su prva tri sata besplatna, a dnevna parking karta košta 300 dinara. Međutim, ovaj parking je poprilično udaljen od glavnog terminala i u jeku sezone na njemu je gotovo nemoguće naći mesto.

Kada je u pitanju R parking jednodnevna karta je 700 dinara s tim što, ukoliko ostajete više dana i cena je manja. Pa tako za tri dana treba da izdvojite 1700 dinara, a za pet 2.500 dinara. Ukoliko ostajete deset dana, cena je 4.500 dinara. Za auta koja ostaju duže od 30 dana, cena je 200 dinara po danu.

Preuzimanja vozila po povratku sa aerodrom parkinga

Nakon što sletite, obavite pasošku i carinsku kontrolu i preuzmete svoj prtljag, potrebno je da kontaktirate operatera aerodrom parkinga putem poziva, SMS ili Viber aplikacije. Nije loša opcija ni da se operateru javite i neposredno pre poletanja, ukoliko imate tačne informacije o vremenu sletanja vašeg aviona. R parking će vas nakon toga kontaktirati i informisati o lokaciji, vozilu i registarskoj oznaci auta koji dolazi po vas.

Preuzimanje putnika se obavlja isključivo na odlaznom terminalu Aerodroma Nikola Tesla – ulaz 1, ulaz/izlaz, odlasci.

Poželjno je da po automobil krene samo vozač kako bi se izbegle eventualne gužve na preuzimanju vozila. Ukoliko želite da pođu i vaši saputnici o tome treba prethodno da obavestite vozača zbog broja raspoloživih mesta u transportnom vozilu. Takođe ukoliko imate mnogo prtljaga koje ne može da stane u jedan auto sa putnicima, po vas mogu da dođu i dva autmobila. Važno je samo da sve napomenete prilikom javljanja da ste stigli.

Nakon dolaska na parking, vozač će vam prebaciti prtljag u vaše auto, predaćete garantni list, uradiće se obračun i nakon plaćanja možete da napustite parking.

Aerodrom parking – R Parking – Neprekidno dobro iskustvo

Privatni aerdrom parking – R Parking obezbeđuje bezbednu, praktičnu i isplativu alternativu tradicionalnim parking opcijama. Uz napredne sigurnosne mere poput video nadzora i dodatne pogodnosti jednostavnih usluga online rezervacija i transfera, to je odličan izbor za putnike koji traže iskustvo bez stresa. Idelno za osobe koje vole da svoje vreme precizno isplaniraju i maksimalno iskoriste.

Ko jednom proba opciju privatnog aerodrom parkinga – R Parkinga, uvek se vraća zbog njegove sigurnosti i jednostavnosti pre svega i zbog brzine obavljanja i bezbrižnog preuzimanja automobia po povratku. Izborom pravog privatnog aerodrom parkinga, možete se fokusirati na uživanje u putovanju, znajući da je vaše vozilo u sigurnim rukama. Dakle jedna stavka sa spiska stvari koje treba obaviti pred putovanje rešena je samo klikom na dugme rezerviši.