Uncategorized @sr

Pet stvari koje volimo u vezi sa letenjem

Unutrašnjost aviona

Neki ljudi se plaše letenja, dok ga neki drugi vole. Neki bez problema prespavaju let od 12 sati, dok drugi gledaju četiri filma uzastopno, samo da bi im ti dugi sati brže prošli. Ali, iako letovi mogu da budu dosadni, postoje načini da zaista uživate u tim satima na nebu. Ovih pet stvari koje volimo u vezi sa letenjem koje smo za vas pripremili, su razlog tome. Pa hajde onda da vidimo koje su to stvari koje volimo, a da ih možda nismo ni bili svesni.

#1. Prilika da se „isključite“

Koliko često u današnje vreme možete da isključite svoj telefon i odjavite se sa društvenih mreža? Uvek ste povezani, uvek nešto delite, uvek sa nekim ćaskate. Biti u avionu je retka i dobrodošla prilika da se isključite iz svega i odspavate.

Opustite se.

Pročitate svoje omiljene časopise ili neku novu knjigu, slušate muziku, pogledate nekoliko emisija ili filmova. Ili preslušate neki album, za koji niste imali vremena.

#2. Hrana je, iznenađujuće, ukusna (posebno ako ste zaista gladni)

Fotografija: https://unsplash.com/photos/a-white-plate-topped-with-sandwiches-and-pickles-gFAE4RUT2C0 

Ne znamo za vas, ali ima i onih koji zaista vole te male sendviče, grickalice i mini obroke koji se služe u avionima. Još ako ste gladni, s uživanjem ćete pojesti sve što vam donesu. Kako da odbijete nešto poput sendviča sa sirom i bobičastim voćem (Švajcarci, naravno), ili piletine sa čudnim žutim sosom (sir ili kari, ko će ga znati). A onda sve to sperete jednim od onih pića u mini limenkama, voćnim sokom ili kafom, i gurmansko iskustvo „u vazduhu“ biće potpuno.

#3. Nikada ne znate koga biste mogli da sretnete

U avionima možete da upoznate neke zaista fascinantne ljude. Iako je sasvim u redu da gledate svoja posla i spavate, čitate ili slušate muziku, i da ne obraćate pažnju na osobu koja sedi pored vas. Ipak, mogli biste da završite u višesatnom, sjajnom razgovoru u kome ćete naučiti mnogo toga novog, samo zato što ste se okrenuli prema saputniku, prijateljski se osmehnuli, i možda izgovorili koju reč. Nikad se ne zna ko sedi pored vas. Možda ćete imati priliku da o nečemu što vas zanima naučite više nego da ste otišli na neki od kurseva na tu temu.

A dobre uvodne reči, ako ne znate kako da probijete led, mogu da budu:

# Putujete zbog posla, ili iz zadovoljstva?

# Koja je vaša omiljena destinacija za odmor, na svetu?

# Prvi put putujem za Njujork, imate li neki savet šta nikako ne bih smeo/smela da propustim?

Posle će sve krenuti lakše, ili neće uopšte, ako taj neko nije raspoložen za priču ali, ako ništa drugo, bar ste probali. U tom slučaju možete mirne duše da stavite slušalice i isključite se iz svega. A da ne pričamo što može da vam se desi i da u avionu sretnete nekoga koga dugo niste videli, a ranije ste se lepo družili. Eto prilike da se ispričate.

#4. Avion je sredstvo koje će vas odvesti do nekog velikog cilja

Fotografija: https://unsplash.com/photos/airplane-on-sky-during-golden-hour-ONpGBpns3cs 

Letenje je zabavno, jer vas može odvesti na mesta koja su ostvarenje vaših snova. Doduše, letovi do vašeg odredišta su uvek zabavniji nego letovi nazad, ali jednostavno, već sam taj osećaj iščekivanja i uzbuđenja koji vas obuzima kada krenete na aerodrom prvog dana vašeg odmora, sasvim je poseban.

Kada ste uzbuđeni zbog putovanja, čak i odlazak na aerodrom deluje kao početak avanture. Naravno, ne ako ste očekivali da vas neko odveze, a taj neko zakasnio, pa sve radite sa mnogo nervoze umesto da uživate u pripremama za put. Savetujemo vam da se radije odvezete sami na aerodrom, pa ostavite svoj automobil da vas čeka na parkinguno koji je najbliži terminalu. Tamo će vaše vozilo biti bezbedno do vašeg povratka.  

I naravno, redovi na aerodromu nisu zabavni, ali ako stignete na vreme pa i malo ranije, sve će proći kako treba. A tek kada već jednom uđete u taj avion, nađete svoje mesto i provirite kroz prozor, možete konačno da odahnete, smestite se i uživate u putovanju.

#5. Let je prilika za neke fenomenalne fotografije i zapanjujuće doživljaje

Da li ste nekada leteli u Los Anđeles u ranim večernjim satima? Ili iznad Londona u 8h ujutro? Ili bar iznad Budve u večernjim satima, kada svetli k’o Las Vegas? Sve su to zapanjujuće slike koje vredi objaviti na Instagramu. Mada to ćete moći da uradite tek kad sletite i ponovo se povežete na internet. Na zemlji.

Od zadivljujućih zalazaka sunca, do preletanja gradova, pobrinite se samo da sedite do prozora, i biće to jedna od najpametnijih odluka koje ste ikada doneli. A i lajkova će biti k’o kiše!

I na kraju…

Fotografija: https://unsplash.com/photos/white-biplane-UYiesSO4FiM 

Šta smo vam rekli? Ima toliko lepih stvari vezanih za putovanja avionom, o kojima mnogi i ne misle, jer su zauzeti svojim strahom od letenja, ili od turbulencija. Opustite se. Letenje je još uvek jedan od najsigurnijih načina putovanja. Razmišljajte o lepim mestima na koja idete, i uživajte u trenucima koji su stvoreni za opuštanje i odmor.

Srećan put i miran let želi vam R Parking!

Naslovna fotografija: https://unsplash.com/photos/black-and-yellow-bus-seats-Nc34cnxcfH0 

Related Posts